DİYARBAKIR / BAĞLAR - Nuri Zekiye Has Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinliklerimiz

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, dillerini iyi kullanmaları ve düşünce dünyalarının geliştirmesi  amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda şubat ayı içerisinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

·         Kültürel Ögeler

“Anlat Bakalım” Etkinliği

Tüm sınıflarımızda öğretmenlerimiz eşliğinde  “Anlat Bakalım” etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

“Drama ile Atasözü Anlatma” Etkinliği

“Drama ile Atasözü Anlatma” etkinliğinde öğrenciler, kendilerine verilen atasözleini dramatize ederek ifade etmeye çalıştılar.

"Deyim Resimleme” Etkinliği

Tüm sınıflarda “Deyim Resimleme” etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar. Ortaya ise sergilenecek birbirinden güzel ürünler çıkardılar

28-02-202428-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 00:15 - Görüntülenme: 71